ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea återkallar nattlampa för barn efter att ettåring skadats

Tomas Lundin · 18 Aug 2015
Uppdaterad 18 Aug 2015

Foto: TT/Ikea


Nattlampan patrull tas omedelbart bort från Ikeas butiker. Den som äger produkten kan lämna in den och få pengarna tillbaka.

klar

Artikellänk är kopierad

Ikea återkallar nattlampan Patrull efter att en pojke fått en stöt. Det rapporterar danska medier tidigt på tisdagsmorgonen. 

Daniela Rogosic på Ikeas pressavdelning bekräftar för Metro att återkallningen även gäller Sverige.

– Vi hade tänkt att gå ut med informationen om en timme i Sverige.

Ikea har fått en anmälan om en ett och ett halvt år gammal pojke som försökt dra ur lampan ur stickkontakten. Locket ska då ha ramlat av och gett honom en stöt samt synliga sår på handen. – Vi har undersökt och testat 600 stycken och alla visade sig vara helt enlighet med lagar o standard, men vi har ändå bestämt att återkalla eftersom det skett en incident, säger Daniela Rogosic. Alla kunder som har en Patrull-lampa från Ikea ombeds att omedelbart sluta använda den.

Totalt har runt 170 000 Patrull-lampor sålts i Sverige. Återkallelsen gäller både den vita, rosa och orangea varianten. Om du har en Patrull-lampa kan du lämna in produkten på närmaste Ikea-varuhus och få pengarna tillbaka. 

I maj återkallade Ikea en skyddsgrind för barn, också den med namnet Patrull, sedan rapporter om att den inte fäst i väggen som den skulle och att den nedre metallstången innebar en snubbelrisk.Varför är det just barnprodukter ni ofta återkallar? – Vi har ett högt säkerhetstänk på alla produkter men en nolltolerans när det kommer till barnprodukter. Då väljer vi snarare att återkalla en produkt än att ha kvar den på marknaden, säger Daniela Rogosic.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro