ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

IKEA-hus för asylsökande dras in – för lätta att tända eld på

Hugo Ewald · 19 Dec 2015
Uppdaterad 19 Dec 2015

Foto: IKEA


Den Schweiziska staden Zürich har beslutat att inte använda sig av de IKEA-hus staden köpt in för att inkvartera asylboende. Husen har nämligen visat sig vara brandfarliga.

klar

Artikellänk är kopierad

Under fredagen visade Zürichs kommunalråd Raphael Golta stolt upp en stor hall fylld med lättmonterade hus tillverkade av IKEA för att inkvartera asylsökande. Tanken var att i januari inhysa 250 personer.

Men bara timmar senare var staden tvungen att meddela att husen inte lever upp till Schweiz brandsäkerhetsregler, och att de därför inte skulle komma att användas. Det rapporterar nyhetsbyrån AFP.

► LÄS MER: Ikeas sängar och madrasser tar slut

Test visade att de temporära bostäderna var lättantändliga, och Raphael Golta har nu fått gå ut med att staden ändå gjort sitt bästa under omständigheterna.

Totalt rör det sig om 62 hus staden köpt. Husen är tillverkade genom ett samarbete mellan IKEA och FN:s flyktingorgan UNHCR. Kantonen Aargau meddelar nu att man försöker att hitta andra alternativ för att inkvartera asylsökande.

Schweiz beräknas ta emot 39 000 asylsökande i år, upp från 23 800 år 2014.► LÄS MER: IKEA: ”Kvinnor går inte att retuschera bort”

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro