ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea-larm: Gäster tömmer buffén i matlådor

Joel Linde · 19 Okt 2015
Uppdaterad 13 Dec 2016

Foto: Mark Lennihan/Ap


Ett Ikea-varuhus i Bergen i Norge tog nyligen ett stort antal ungdomar på bar gärning när de försökte sno med sig mängder av mat från frukostbuffén i plastpåsar.

klar

Artikellänk är kopierad

I fredags rapporterade chockade kunder inifrån ett Ikea-varuhus i Bergen att en ”länsning” av frukostbuffén pågick.

En grupp på sex-sju ungdomar hämtade mat i buffén som de tog med sig till sitt bord. Men i stället för att äta enbart det de orkade för stunden tömde de maten i plastpåsar och flaskor. Enligt vittnen gick de i ”skytteltrafik” mellan buffén och sitt bord.►LÄS MER: Snart är det slutdrucket på Ikea – varuhuset blir alkoholfritt

Men varuhuschefen Odd Rune Bjørge säger att detta är långt ifrån första gången någon sådant inträffar.

– Det värsta exemplet var en som drev pensionat i Bergen. Han hade med sig en hög med boxar som han packade maten i, säger han till Nrk.

Men de som tas på bar gärning blir inte anmälda, däremot oönskade som kunder i varuhuset. Chefen berättar också om affärsidén kring restaurangen.

– Restaurangen är närmast non-profit, det är i varuhuset vi skall tjäna pengar. När kunderna är mätta och nöjda tillbringar de mer tid i varuhuset, säger Odd Rune Bjørge.

►LÄS MER: Nej, det verkar inte som att ett fackeltåg mot rasism kommer äga rum i Västerås

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro