ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea släpper teknikmöbel – Uppleva

Aron · 17 Apr 2012
Uppdaterad 17 Apr 2012
Ikea Uppleva

Ikea Uppleva


klar

Artikellänk är kopierad

Ikea Uppleva
Ikea Uppleva

Ikea presenterar i dag Uppleva, en möbel med integrerat ljud och bild. Från 6 500 kronor ska det gå att få en komplett tv-möbel med led-tv, 2.1-ljud, cd-, dvd- och bluray-spelare.

Enligt Ikea kommer systemet i tre modeller, och för alla tv-apparater större än 24 tum finns stöd för internet. I sin pressrelease skriver dock Ikea inte mycket mer om vad det blir för storlekar på tv-apparaterna eller vad tekniken har för specifikationer.

Fokus ligger i stället på att allt är integrerat, att du slipper sladdhärvor och att det medföljer en fjärrkontroll för att styra allt. Det här känns som en fin tanke från Ikeas sida, men frågan är om potentiella köpare vågar lita på kvaliteten, och vad händer om något går sönder? Ikea säger att paketet har fem års garanti, vilket är betryggande, men på fem år hinner också mycket hända i teknikvärlden.

En tv du köper i dag är inte precis top of the line om fem år. Ett ljudsystem, däremot, kanske fungerar lika bra för de flesta även om fem år. Vad gör den som bara vill byta ut vissa delar av sitt mediasystem?

Fasta format som cd, dvd och även bluray är inte heller helt framtidssäkra när det redan i dag går att strömma en hd-film i 1080p över nätet.

Men, med det sagt, det ska bli ganska spännande att se hur det går med den här satsningen. Jag vill inte döma ut den riktigt ännu. För sådana som inte är early adopters kan detta bli en mycket prisvärd helhetslösning. Frågan är vad priset blir på de större modellerna.

UPPDATERING: Lite mer info finns visst i den här reklamfilmen. Det där med 3 olika modeller är lite oklart vad Ikea menar med, när man ser det här klippet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro