ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea tar upp kampen med Tesla

Filip Häggberg · 3 Aug 2017
Uppdaterad 3 Aug 2017
Drygt 74 000 kronor kostar ett startpaket av hembatterier och solceller.

Drygt 74 000 kronor kostar ett startpaket av hembatterier och solceller. Foto: Ikea


Den svenska möbeljätten börjar sälja hemmabatterier för lagring av el i Storbritannien, skriver Ny Teknik. Batterierna kan kopplas till solceller.

klar

Artikellänk är kopierad

Ikea inledde 2016 ett samarbete med den brittiska tillverkaren Solarcentry. Nu lanserar bolagen tillsammans den nya produkten – laddningsbara batterier som kan kopplas till solpaneler, rapporterar Ny Teknik.

Många detaljer är fortfarande okända, men enligt sajten Engadget kostar det billigaste startpaketet med solceller och batteri 6 925 pund – alltså drygt 74 000 kronor.

LÄS MER
Teslas nya solpaneler ser ut som ett vanligt hustak

Redan 2015 lanserade Tesla, med Elon Musk i spetsen, produkten Powerwall, ett hembatteri för lagring av el.

Ikea:s nya produkt är ännu inte aktuell för lansering i Sverige.

– Vi hade en dialog runt Sverige för något år sedan och vår bedömning då var att systemet i Sverige var alldeles för komplicerat för en privatperson. Det var en massa olika bidragssystem och det fanns regler om att du måste registrera dig som ett företag om du sålde elen till nätet, berättade Ikea:s innovations- och hållbarhetschef för Ny Teknik 2016, om varför Sverige valdes bort som testmarknad för produkten.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro