ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea varnar för lampa som kan strypa barn

Aron Andersson · 11 Dec 2013
Uppdaterad 11 Dec 2013
Ikea varnar för lampa som kan strypa barn

Ikea varnar för lampa som kan strypa barn Foto: Ikea


Ikea-lampan Smila säljstoppades i år efter en tragisk dödsolycka. Snart kan den börja säljas igen, med ett säkerhetskit.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det är inget fel på lampan, det man ska göra är att säkerställa att sladden är fäst i väggen och utom räckhåll för barn, säger Sara Paulsson på Ikeas pressavdelning.

Lampan Smila har sålts i över 23 miljoner exemplar i världen och i oktober förra året var den inblandad i en dödsolycka i Skottland. En 17 månader gammal pojke trasslade in sig i sladden och dog. Först i maj i år fick Ikea informationen och säljstoppade då lampan.

Redan tidigare har information om hur lampan ska monteras följt med produkten. I det skotska fallet konstaterades lampan vara felmonterad. Nu återkallas Smila-lamporna dessutom och den som vill kan få ett särskilt kit från Ikea med delar för att fästa sladden ordentligt i väggen. – Vi vill att kunder som har lampan kontrollerar så att sladdarna är helt utom räckhåll vid till exempel en spjälsäng. Känner man sig orolig kan man kontakta oss för att kunna fästa sladden, säger Sara Paulsson till Metro.

Säljstoppet gäller fortfarande, men den kommer att börja säljas igen. – Så småningom kommer den att börja säljas tillsammans med ett kit så att sladden kan fästas i väggen, men jag vet inte när ännu.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro