ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea varslar 650 i Sverige

Fredrik Samuelson · 21 Nov 2018
Uppdaterad 21 Nov 2018
Ikea varslar 650 i Sverige och totalt sett kan 7 500 varslas runt om i världen. Samtidigt ska möbeljätten satsa globalt framöver och 11 500 nya jobb kan tillsättas.

Ikea varslar 650 i Sverige och totalt sett kan 7 500 varslas runt om i världen. Samtidigt ska möbeljätten satsa globalt framöver och 11 500 nya jobb kan tillsättas. Foto: Pixabay


Ikea varslar 650 anställda i Sverige – och 7 500 tjänster runt om i världen kan försvinna. Enligt möbeljätten möblerar man om med en ny organisation, vilket de kommande åren kan innebära 11 500 nya jobb globalt sett. Om de jobben hamnar i Sverige är dock oklart.

klar

Artikellänk är kopierad

Ikea har cirka 149 000 medarbetare på över 30 olika marknader världen över, varav 20 varuhus i Sverige.

Nu varslas 650 anställda i Sverige, främst tjänstemän. Från kontoren i Malmö, Helsingborg och Älmhult handlar det om 220, 250 respektive 100 tjänster, enligt ett pressmeddelande. Övriga 80 tjänster är fördelade över landet.

Totalt kan det bli aktuellt att varsla totalt 7 500 tjänster runt om i världen.

– När vi nu står inför att göra förbättringar i vår organisation, är det med stor respekt för att medarbetare påverkas. Så fort vi vet vilka medarbetare som blir berörda kommer vi, i enlighet med våra värderingar och tillsammans med facket, att stötta varje individ så mycket vi kan i hopp om att hitta bästa möjliga lösning för medarbetarnas nästa steg, inom eller utanför Ikea, säger HR-chefen Karin Bergman i pressmeddelandet.

Ska satsa framöver globalt sett

Samtidigt ska Ikea göra en stor personalväxling.

Möbeljätten vill bland annat utveckla digitalisering, hemleveranser, servicetjänster och citybutiker. Det kan enligt Ikea innebära runt 11 500 nya jobb globalt sett de närmaste åren, alltså att 4 000 fler jobb skapas än dem som nu kan försvinna. Om antalet anställda också ökar i Sverige är dock oklart.

– Vi kommer att införa en helt ny organisation, bättre anpassad för att möta våra kunder, framtiden och i ett detaljhandelslandskap i ständig förändring. För att möjliggöra detta behöver vi förbättra i hur vi leder, arbetar och organiserar oss, säger Håkan Svedman, landschef för Ikea Sverige, i pressmeddelandet.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Samuelson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro