ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea: Vi ska aldrig acceptera diskriminering

TT-Metro · 1 Okt 2012
Uppdaterad 1 Okt 2012
Ikea: Vi ska aldrig acceptera diskriminering

Ikea: Vi ska aldrig acceptera diskriminering


Metro har sökt representanter för Ikea ett antal gånger för en kommentar, utan resultat. Nu, när Metro har publicerat nyheten om att företaget raderar kvinnor i sin katalog i Saudiarabien kommenterar företaget – till nyhetsnyrån TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Carlsson vid Ikeas pressjour i Sverige säger att koncernen står för lika möjligheter och grundläggande rättigheter för alla människor.LÄS MER: IKEAS BILDER – MED OCH UTAN KVINNOR

– Och vi ska aldrig acceptera någon form av diskriminering, säger hon.

En snarlik formulering finns enligt henne i företagets uppförandekod.

Samtidigt betonar Carlsson att hon inte känner till något om katalogerna i Saudiarabien där kvinnor tagits bort från bilder.

– Ikeagruppen som jag jobbar inom är en av franchisetagarna till Ikeakonceptet. I Saudiarabien är det en annan franchisetagare.

Men hur reagerade du själv när du läste om det här?– Ja, vi får ju aldrig acceptera någon form av diskriminering. Men jag kan ingenting om bakgrunden till varför det ser ut så här, säger Carlsson.

I stället hänvisar hon till Inter Ikea Systems presservice i Nederländerna, som är franchisegivare. Varken Metro eller TT har på måndagsmorgonen lyckats få någon kommentar från detta Ikeaföretag.

klar

Artikellänk är kopierad

TT-Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro