ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikea vill öppna vid Globen

Aron Andersson · 22 Jan 2013
Uppdaterad 22 Jan 2013
Ikea öppnar vid Globen

Ikea öppnar vid Globen


Ett nytt Ikea-varuhus vid en SL-depå söder om Stockholm och 550 nya bostäder ingår i planerna, bekräftar Sten Nordin (M), finansborgarråd i Stockholm, för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Ikea öppnar vid Globen 
  Här ska det nya varuhuset ligga.
Ikea öppnar vid Globen Här ska det nya varuhuset ligga.

– Vi ser ett stort intresse i Stockholmsregionen för heminredning, Ikea och våra kvadratsmarta lösningar för livet hemma och vill därför ha ett tredje varuhus i Stockholm. Det känns spännande att vi nu tillsammans med Stockholms stad får möjlighet att undersöka detta vidare, säger Håkan Svedman, vd för Ikea Sverige, i ett pressmeddelande.

På en presskonferens som företaget höll tillsammans med Stockholms stad i dag bekräftades planerna på det nya varuhuset. Ett intentionsavtal har undertecknats vilket innebär att man ska utreda möjligheterna för ett Ikea-varuhus. 

Ikeas butiksgren Ikea retail och Ikano Bostad, liksom Stockholms stad är inblandade i projektet. Men detaljerna är ännu inte klara och det finns inga planer för hur stort varuhuset kan bli.

Enligt finansborgarråd Sten Nordin (M) skulle ett Ikea-varuhus i Söderstaden innebära 1 000 nya jobbtillfällen och 550 nya bostäder. Han hoppas på en byggstart år 2016.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro