ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ikeas sängar och madrasser tar slut

Ida Gustafsson · 7 Nov 2015
Uppdaterad 7 Nov 2015
Sängar, madrasser, täcken och kuddar är tillfälligt slut på olika ikeavaruhus som en följd av den ökade efterfrågan i samband med flyktingkrisen. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang)

Sängar, madrasser, täcken och kuddar är tillfälligt slut på olika ikeavaruhus som en följd av den ökade efterfrågan i samband med flyktingkrisen. (Bilden är tagen i ett annat sammanhang) Foto: Alamy


Samtidigt som det är fullt på landets asylboenden finns det ytterligare ett problem. Som en följd av flyktingkrisen har Ikea fått slut på sängar. Vi har jobbat med detta intensivt de senaste månaderna”, säger Daniela Rogosic, presskontakt på Ikea.

klar

Artikellänk är kopierad

Behovet av flera tillfälliga boenden är akut. Regeringen meddelade i torsdags att Sverige inte längra kan garantera boende till alla flyktingar. Utöver det har internationella medier, som The Telegraph och Bloomberg uppmärksammat en annan situation i flyktingkrisens spår: Sängar och madrasser har tillfälligt tagit slut på Ikea i Tyskland och Sverige. 

► LÄS MER: Morgan Johansson (S): Flyktingar får vara beredda på att lösa sitt eget boende 

– Det finns enstaka produkter som är slut i enstaka varuhus. Men det är tillfälligt slut, snarare än att det är brist. Vi har en nära dialog med våra leverantörer för att lösa efterfrågan, säger Daniela Rogosic, presskontakt på Ikea till Metro. 

Hon säger att man från Ikeas håll har arbetat med detta de senaste månaderna sedan behovet och efterfrågan ökade. 

► LÄS MER: Nyanlända luras in på svarta bostadsmarknaden 

Förutom sängar finns det också en brist på täcken och kuddar som är tillfälligt slut i olika ikeavaruhus. Möbeljätten samarbetar nu med myndigheter och leverantörer för att lösa situationen. 

– När vi har fått förfrågningar och sett en ökad efterfrågan för vi en nära dialog med myndigheter för att förstå det kommande behovet och säkra upp så att de kan få sängar, täcken och kuddar. 

► LÄS MER: Guldregn över Ikeaanställda – får en månadslön i julbonus 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro