ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Illegal streaming ökar i Sverige

Johan Nylander · 29 Apr 2013
Uppdaterad 29 Apr 2013

klar

Artikellänk är kopierad

Piratsajten Swefilmer tredje snabbaste ökande sökordet på Google.

Trenden är tydlig, enligt Svenska Dagbladet. Samtidigt som Netflix och HBO hårdlanserar sina legala filmtjänster online, så ökar de illegala kusinerna också så det knakar.

Anledningen är att det är säkert för användarna. Man behöver inte ladda ner filmerna på sin dator. De streamas, sänds direkt.

– Användarna flyr till tjänster där det är mindre risk att åka fast. DEt allmänna intrycket är att piratstreaming har ökat med säte i länder där det är svårt att komma åt dem, säger Daniel Westman vid institutet för rättsforskning på Stockholms universitet, till SvD.

Piratsajten Swefilmer.com har ökat kraftigt i popularitet senare tiden. Enligt Googles trendlista var “Swefilmer” det näst snabbaste sökordet förra året i Sverige, efter dess lagliga kusin Netflix.

Vilka som står bakom Swefilmer är okänt. SvD spårar domännamnet Swefilmer.com till en anonymiseringstjänst i Australien. Filmerna tycks vara steamade från Redstation i London.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro