ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ilska efter Reinfeldts nya jobb på vårdjätte: Bedrövligt” 

Tomas Lundin · 19 Dec 2014
Uppdaterad 19 Dec 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Filippa Reinfeldt byter jobb. Från att ha varit högsta ansvarig för vården i Stockholm går hon efter bara några månader till ett jobb som lobbyist på Wallenberg-ägda Aleris, där hon ska jobba med lobbying och affärsutveckling. 

Värvningen har slagit ner som en bomb på Twitter. Vissa tycker att det är för tidigt att byta jobb så tätt inpå landstingsposten.

”Är det inte hög tid att ge politiker minst ett års karantän?”, säger en person på Twitter. 

”Ingen karenstid där så att säga”, säger en annan twittrare. 

Filippa Reinfeldt har fått utstå mycket kritik för de förändringar som skett inom vården i Stockholms län under hennes styre, bland annat om det nya privata BB Sofia, det enda BB i Stockholm som inte ligger i anslutning till ett akutsjukhus. Kritiken mot Reinfeldt blir inte mildare nu när hon bytt till den privata sektorn.

”Måste det inte finnas någon vård om man ska lobba för den?”, frågar sig journalisten Carina Bergfeldt på Twitter. 

Socialdemokraternas omvärldsbevakare Pezhman Fivrin talar i stälelt om ”tjänster och gentjänster” och antyder därmed att Reinfeldts styre varit lönsamt för de privata vårdbolagen.

Daniel Swedin, ledarskribent på Aftonbladet, kallar det ”bedrövligt” att Reinfeldt nu byter sida och säger syrligt att ”Filippa Reinfeldt verkar se det som om hon kommer göra samma jobb på Aleris som hon gjorde i landstinget”

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro