ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ilska på nätet efter Rihanna-flopp

Emma Björkman och Jenny Sköld · 3 Nov 2011
Uppdaterad 3 Nov 2011

Bloggare och twittrare sparar inte på adjektiven efter den inställda konserten. Arrangörerna tröstar: pengarna tillbaka för den som vill. Nytt datum letas.

klar

Artikellänk är kopierad

"Diva", "snorunge", "oseriöst". Adjektiven haglar i sociala medier efter att Rihanna-konserten ställdes in för andra gången på onsdagen och de är inte nådig. Frustrationen är logisk. Beskedet kom 40 minuter efter att konserten skulle börjat, vilket innebar att 13 500 tagit sig till Globen. Många hade sett fram emot sitt livs konsertupplevelse. Många hade sparat länge och köpt dyra tågbiljetter till Stockholm.

"Jag är så sjukt besviken så det finns inte. Ärligt talat, jag grät typ i globen när högtalarna gick på", skriver Pamela Lima på sin blogg.

Fansen fick i går kväll lämna arenan utan något besked om orsaken till att konserten blev inställd. Efteråt har arrangörerna meddelat att det berodde på att stjärnana är "mycket sjuk och utmattad", något som ifrågasätts i bloggosfären.

"Tycker det är rätt skummt att man ena dagen hoppar runt halvnaken på scen och andra ställer in en slutsåld globen arena och skickar hem 14.000 fans!!!!" skriver Jamila.

Många av konsertbesökarna möttes av ett mejlutskick från Globen i dag med uppmaningen att utvärdera gårdagens konsert.

– Det var ju dumt, det där skickas ut per automatik. Men samtidigt kan det vara en möjlighet att säga vad man tycker, säger Marie Lindqvist, informationsdirektör vid Stockholm Globe Arenas.

Enligt Kristofer Åkesson, marknads- och pressansvarig på konsertarrangören på Live Nation, kommer alla som vill få sina pengar tillbaka.

– Självklart. Man får kontakta stället där man köpte biljetterna så ordnar de det.

Samtidigt försöker arrangörerna hitta ett nytt konsertdatum både i Malmö och Stockholm.

– Alla är måna om det, även från hennes håll. Än så länge kan jag inte ge besked exakt hur det blir, säger Kristofer Åkesson.

Frågan är hur många som vill satsa på att ta sig till Globen en andra gång. Bloggaren Mary skriver:

"Nu är det dags att jaga tillbaka pengarna och hitta på något annat för inte tusan väntar vi på att hon kommer tillbaka".

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman och Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro