ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Imac – Supertunn men till vilken nytta?

Aron Andersson · 15 Jan 2013
Uppdaterad 16 Jan 2013
Imac – Supertunn men till vilken nytta? Imac är smidig och med en 21,5-tumsskärm lämpar den sig perfekt för filmtittande. Men varför saknas retina-skärm?

Imac – Supertunn men till vilken nytta? Imac är smidig och med en 21,5-tumsskärm lämpar den sig perfekt för filmtittande. Men varför saknas retina-skärm? Foto: Urban Brådhe


Nya Imac har blivit tunnare och lättare. Men är det verkligen nödvändigt för en stationär dator?

klar

Artikellänk är kopierad

En ny Imac, vem behöver en sådan? Den som är i behov av en stationär dator, men som kanske inte har hur mycket utrymme som helst där hemma. Imac har länge varit trendsättaren för allt-i-ett-datorn.

Vad är nytt här då? Det första som sticker ut är den nya designen. Imac har blivit så mycket tunnare än tidigare. Specifikationerna säger 17,5 centimeter, men det gäller foten. Skärmen är inte mer än 5 millimeter tunn ute i kanterna.

Hur pass viktigt känns det då? För en stationär dator är det kanske inte jätteviktigt. Men den blir lättare, snyggare och det är smidigare att justera skärmens lutning.

Men insidan då, hur bra är den? Jag har testat den mindre modellen, och inte den snabbaste. Ändå är den fullt duglig, även för spel. I dag är det inte särskilt svårt att spela de senaste spelen på en Apple-dator längre.

Vad är största bristerna? Trots att formatet på Imac gör den ypperlig att använda som en andra tv, har den inte fått den högupplösta retina-skärm som nu dyker upp på bärbara Macbook. Det är lite tråkigt. Den tunna designen gör också att prestandan inte fått någon jätteskjuts.

I en mening? Supertunn och smidig allt-i-ett-dator.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro