ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Immigrantlägret beskrevs som femstjärnigt” – så här ser det ut

Tomas Lundin · 30 Dec 2014
Uppdaterad 30 Dec 2014

Foto: AFP


klar

Artikellänk är kopierad

Immigrantlägret beskrevs som ett ”femstjärnigt” vandrarhem i brittisk press. I verkligheten är det en lagerlokal där människor ligger armbåge mot armbåge på madrasser i ett och samma rum. 

Brittiska Daily Express beskriver lägret i franska Calais som ett mysigt krypin där immigranter kan vänta på att ta sig över gränsen till Storbritannien. I stället för bilder inifrån själva lokalen har de illustrerat artikeln med en arkivbild från ett vandrarhem med vita lakan och fluffiga kuddar som skulle vara hämtad från en skidort. 

”Centret har kittats med madrasser, varma duschar och matservering”, skriver tidningen, som också intervjuar en medlem för invandringskritiska Ukip som ondgör sig över de bekväma förhållanden som väntar immigranterna. I en artikel från 3 december beskrev Daily Express lokalen som ett ”enormt femstjärnigt vandrarhem”. ► STOCKHOLMS NÖDBOENDE INTE KLART - FÅR HJÄLP AV FRIKYRKOR

Men bilder inifrån centret som AFP publicerat visar allt annat än vandrarhemsstandard. I stället för mysiga våningssängar har mängder av överplastade madrasser lagts ovanpå plywoodskivor på betonggolvet och alla har på sig mössa, ytterkläder och halsduk inomhus.

Enligt The Independent, som uppmärksammat Ukip-trogna Daily Express beskrivning av ”vandrarhemmet”, drivs lokalen av organisationen Solid-R som en nödlokal som öppnar under särskilt kalla dagar. De som sover där måste också lämna lokalen klockan nio på morgonen.

Calais har under mellandagarna haft minusgrader och kraftiga vindar som bland annat vräkt ner kraftiga säkerhetsstängsel i hamnstaden.

Så här illustrerades lägret i Daily Express.
Så här illustrerades lägret i Daily Express.
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro