ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Imponerande samling på F!”

Metro · 23 Apr 2014
Uppdaterad 23 Apr 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Henriksson, Robyn, Ellen Benediktsson, Crucified Barbara, Alina Devecerski, Kajsa Grytt, Nina Persson, Marit Bergman och Jenny Wilson är några av de medverkande på "F!".
Linnea Henriksson, Robyn, Ellen Benediktsson, Crucified Barbara, Alina Devecerski, Kajsa Grytt, Nina Persson, Marit Bergman och Jenny Wilson är några av de medverkande på "F!".Foto: TT

Diverse artister ”F!” Lyssna härAlbum Betyg: 3 I år vill alla vara ABBA-Benny och stödja Feministiskt Initiativ. Hela 65 artister och band medverkar på valskivan ”F!”.

Det är ett ganska riskfritt och lagom alternativt åtagande för artister som annars ogärna blottar sin politiska tillhörighet.

Bortsett från detta är det en imponerande samling som gett FI världens modernaste soundtrack. Nåja, det är en salig blandning av skåpmat (Pink Champagnes bidrag har fyllt 31), remixat och nytt. Få låtar är specialskrivna för ändamålet, men det finns några outgivna pärlor från Linnea Henriksson, Familjen och

Jaquline Ronneklew som kan omvända vem som helst. 

Fast mest spännande är förstås se om ”F!” kan ge en mätbar effekt bland väljarna.

PETER LINDHOLM

Hurula.
Hurula.

Dagbok om att dra från stan

Hurula ”Vi är människorna våra föräldrar varnade oss för” Lyssna härAlbum Betyg: 4 Jag borde väl vara trött på mansdagböcker om hur långt de vill dra från Göteborg och Linköping och Uppsala och Eskilstuna och Luleå med ord som ”Sista tåget har gått för sådana som dig och mig”.

Men nej. Robert Hurulas märkliga kombination av vemod och frustration får fäste i mig, jag faller än en gång och om jag känner Sverige rätt kommer ni också att göra det.

Det är kanske så att vi behöver ledtrådar som de gråtande gitarrerna i slutet av ”Det är ok om du glömmer mig” för att klara av att handskas med våra minnen.

MARIA FORSSTRÖM

Jack White.
Jack White.

Typsikt White-hetsig rökare

Jack White "Lazaretto"Lyssna härSingel Betyg: 3 White Stripes Jack White satte världsrekord i skivpress när USA firade Record store day i lördags. Efter att ha framfört titelspåret på kommande soloabumet tog det honom 3 timmar, 55 minuter och 21 sekunder att leverera låten på rykande färska singlar till väntande fans i Nashville.

Ännu snabbare hade det gått om han skippat vinylen och lagt ut "Lazaretto" direkt på Spotify. En typisk hetsig White-rökare som är perfekt i två minuter, men som tyvärr satsar på det dubbla.

PETER LINDHOLM

Hyllning till Latin Kings

1997 kom Latin Kings ”I skuggan av betongen”. 2014 tolkar vår hiphopelit och artister som Petter, Syster Sol, Looptroop, Adam Tensta, Stor och Jenny Wilson hela albumet på Hamburger Börs i Stockholm nu på söndag. Hyllningskonserten livesänds på landets Folkets hus-biografer.

MARIA FORSSTRÖM

Robyn och Röyksopp.
Robyn och Röyksopp.

Samarbetet blir en garanterad hit

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro