ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

In Flames: Det bästa året vi gjort”

Katarina Matsson · 22 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
”Det ser mer ut som en krokodil.” Anders Fridén.

”Det ser mer ut som en krokodil.” Anders Fridén. Foto: Teckning: Anders Fridén


I metalfacket. Det började med en mandolin. När han väl startade sitt första band blev han sångare – för att det var enda platsen över. Nu regnar priserna över Anders Fridén och In Flames. I kväll kan deras melodiska metal belönas med två till på Swedish Metal Awards.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är mycket galor och priser nu?– Det har varit det bästa året vi har gjort. Och inte på grund av priserna utan allt som har hänt. Europaturnén var den största vi har gjort och så känns det som vi släppt vår bästa skiva.

På Myspace har ni en bit över sju miljoner profilvisningar mot Robyns dryga fyra miljoner – ändå skrivs det mer om Robyn som svensk världsstjärna, varför då?– Jag tror vi spelar i lite fel genre. Det är fortfarande så att hårdrock och metal inte är i finrummet, även om vi har lyckats komma in ganska långt. Det är lite märkligt det där, hon har ju fått jävligt mycket uppmärksamhet tack vare att hon har turnerat med Madonna. Vi har spelat med Metallica, Iron Maiden, Slayer.

På Grammisgalan uppträdde ni med poppojken Timo Räisänen. Är du sugen på fler sådana samarbeten?– Jag tycker det är skitcoolt med sådana ytterligheter. Vi måste inte vara så stereotypa. Det går hand i hand med mitt öppna musiksinne.

Ni är ute och turnerar mycket. Hur hårt festar ni?– Det är klart att det händer … mycket. För oss är det inte så hårt, men om en människa skulle hänga med oss i en vecka tycker de säkert att det är jättejobbigt, och så måste de åka hem och vila en vecka.

Du har två små barn, hur är det att lämna dem?– Jag tycker det är jättejobbigt. Jag fick lämna min son när han var tre veckor gammal för att vi hade en turné, men han lider inte av det. Samtidigt när jag är hemma kan jag vara med dem till 100 procent. Så det är både för och nackdelar.

Och nu ska du medverka i en matbok?– Jag har gjort två recept för en bok som handlar om whisky och mat. Det är ju som med låtar, lite eget, lite stulet, haha.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro