ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inbrottsjuvarna är på jakt efter guld

Petra Martinsson · 29 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Guld är hett stöldgods. Inte på 27 år har ­guld­priset varit så högt.– Inbrottstjuven själv kanske inte är medveten om det, men ledet bakom, hälarna och uppdragsgivarna är nog det, säger Daniel Brantestad, analytiker vid polisområde Södra Skåne.Han har analyserat 71 bostadsinbrott som drabbat södra Skåne i januari och första delen av februari.

Den senaste tiden har området drabbats av en stöldvåg. I många fall har polisen sett att tjuvarna riktat in sig på att söka igenom sovrummen där guldet ofta finns. I över hälften av ­villa­­inbrotten har de också kommit över en större mängd. Hur guldet sedan säljs är oklart. Polisen misstänker att det finns oseriösa handlare eller att det försvinner över till Danmark. Guld är svårspanat gods om det inte har en inskription av något slag. Daniel Brante­stad tror att det höga guldpriset har med ­inbrotts­vågen att göra.– Det såg vi också med kopparpriset. När det var högt var det samtidigt mycket kopparstölder, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Martinsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro