ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inbrottstjuv stal Tigra och Tequila

Ann Hagman · 15 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Jimmy Palmgren är förkrossad. Förra veckan stals båda hans hundar vid ett inbrott i lägenheten i Stureby.– De var mina bebisar, säger han.Tigra och Tequila är båda sju år, bruna tikar av rasen amstaff. Jimmy Palmgren har haft dem sedan de var valpar.– De är hur gulliga som helst, men nu är jag rädd att de som tagit dem börjar kampa med dem, säger han.

Det var för en vecka sedan, mitt på dagen, som någon bröt sig in genom badrumsfönstet när Jimmy Palmgren var på jobbet.– Jag var borta mellan 11 och 15, men det måste ha skett alldeles efter att jag gått, för det var mat kvar i hundarnas skålar.Nu ligger ärendet hos Söderortspolisen. Tekniker har varit i lägenheten och säkrat fingeratryck, men än så länge är ingen gripen för inbrottet och hundarna är spårlöst försvunna.

Till Hundstallet i Stockholm hör ungefär två personer i månaden av sig sedan de förlorat sina hundar genom stöld. Genom att anmäla förlusten till Hundstallet kan man få tillbaka hunden om den dyker upp där.– Vi hade ett fall förra månaden när vi fick en anmälan om en hund som blivit stulen när den stod uppbunden på Södermalm. En eller två dagar senare lämnade polisen in den till oss som hittehund och vi kunde återlämna den till ägaren, säger Patrik Fridensköld på Hundstallet.Enligt hans erfarenhet sker de flesta hundstölder utanför matbutiker när hunden står bunden.

Tigra.
Tigra.
Tequila.
Tequila.
klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro