ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inbrottstjuv togs fast av byborna – polisen anlände först efter 90 minuter

David Peterson · 9 Feb 2018
Uppdaterad 9 Feb 2018
Gudrun Åslund och Lennart Hovlin.

Gudrun Åslund och Lennart Hovlin. Foto: Privat


När en inbrottstjuv bröt sig in på Ica Ljungdal fick han oväntat sällskap av ett antal bybor. Mannen var fullt upptagen med att fylla kassar med tobak och apoteksvaror när Lennart Hovlin och hans vänner dök upp för att sätta stopp för brottet.

klar

Artikellänk är kopierad

Lennart Hovlin hade precis somnat på onsdagskvällen när telefonen ringde. En kompis berättade att det var inbrott i Ica-butiken som Lennarts mamma, Gudrun Åslund, driver.

– Jag åkte dit direkt. Man såg tjuven där inne men han verkade inte märka att vi var där. Han fyllde flera kassar med tobak, receptbelagd apoteksvaror, frimärken och olika paket, säger Lennart Hovlin.

Tjuven hade slagit sönder en glasruta och sedan tagit sig in i butiken genom den. Lennart tillkallade tre vänner och när de anlände började de ropa på mannen och sade åt honom att lägga av, något även Östersunds-Postenhar rapporterat om.

– Men han sa bara att han skulle göra klart. Han var nog jättedrogad, säger han.

Till slut lyckades Lennart och hans vänner locka till sig mannen och de fick honom att sätta sig ned i butikens entre. Då berättade mannen att han hade fyra kumpaner som snart skulle komma tillbaka.

– Han var väldigt lugn men vi ringde dit lite fler personer. Efter ett tag kom kumpanerna men de var inte heller hotfulla utan försökte låtsas som att de inte förstod vad som hade hänt.

Det är inte första gången Ica-butiken i Ljungdal drabbas av inbrott. Senaste var för drygt ett och ett halvt år sedan.

– Det var samma person som bröt sig in nu som då. Han har suttit inne ett år och nu hade han varit fri i två veckor. Det verkar som att han inte lärt sig någonting, säger Lennart Hovlin.

Att polisen kom till platsen först efter en och en halv timme är inte så konstigt enligt Lennart Hovlin.

– Jämtland är ett stort län och det här är verkligheten. Vi har grannsamverkan på hög nivå, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

David Peterson
David Peterson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro