ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Indiana – snart som lego

Aron Andersson · 21 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I helgen återvänder Indiana Jones till vita duken. Snart därefter kommer han, i något snällare legotappning, till spelvärlden.TT Games har haft den hedersamma uppgiften att göra legoversioner av Luke Skywalker, Han Solo och dessvärre även Jar Jar Binks från ”Star wars”.

Nu jobbar de på sin tolkning av Batman, men innan dess kommer Indiana Jones som legohjälte.

•• Det är figurer vi alla känner igen, men hur väl insatta är barn?– Vi har introducerat mycket för barn, särskilt Indiana Jones. Det finns mycket aktivitet kring nya filmen, men när vi frågade barn om de kände till Indiana Jones var det väldigt få som svarade ja, säger ­Jona­than Smith, producent.

Men barnen blir trollbundna av hjältarna och lever sig in, enligt upphovs­makarna. Själva tycker de att legovärlden är viktigare att representera korrekt.– För vissa är vi de första som visar lego. Vi måste fånga känslan vi har från våra första minnen av lego.

Även om Indiana Jones-trilogin är klassiska matiné-filmer finns det scener i varje film som kan uppfattas som otäcka. När jag frågar om detta vet skaparna vilka scener jag syftar på.– Jepp, slutet på ettan, slutet på trean och i tvåan finns några att välja. Kanske när han sänks ner i lavan? säger Jonathan Smith.

•• Hur hanterar ni dem?– På ett säkert men roligt legosätt, fortsätter han.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro