ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Indiehjältarna är tillbaka

Johan Kellman Larsson · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Arcade Fire spelar på årets upplaga av Popaganda.

Arcade Fire spelar på årets upplaga av Popaganda. Foto: All over press


Arcade Fire är årets stora affischnamn på Popaganda. För Metro avslöjar en av bandmedlemmarna, Richard Reed Parry, hur han tycker att bandet utvecklats de senaste åren. Och vad han älskar allra mest med Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Hösten 2005 spelade Arcade Fire, som då var relativt okända, på Debaser Slussen. Konserten har blivit legendförklarad i indiekretsar och folk ljuger om att de var där på samma sätt som deras farsor ljuger om att de såg Jimi Hendrix på konserthuset 1969. – Yeah, jag kommer ihåg den spelningen. Det var fantastiskt, vi har alltid haft mycket fans i Stockholm, säger multiinstrumentalisten Richard Reed Parry på telefon från Montreal. I kväll är den Grammybelönade kanadensiska rockorkestern tillbaka i Stockholm, den här gången på Popaganda. Mycket har dock hänt med bandet sedan 2005. – I takt med att vi har växt har vi anpassat oss. I början gjorde vi ju mest gig på små klubbar, i dag spelar vi på stora arenor och i konserthallar. Det finns fördelar med båda tycker jag, på mindre ställen kan du se alla svettiga ansikten men du saknar den där magnetiska känslan som uppstår med en stor publik. Parry ser fram emot att spela i Stockholm, delvis på grund av att han gillar fansen och tycker att staden är ”så vacker på sommaren”; men även av en annan anledning. – Eriksdalsbadet har den bästa poolen i hela världen! Jag älskar att simma. Du vet att utomhuspoolen ligger precis där ni ska spela? – Jag vet, det är det som är så bra. Om jag hinner ska jag börja dagen med ett dopp.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro