ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Indisk kvinna bestraffades med gruppvåldtäkt

Aron Andersson · 23 Jan 2014
Uppdaterad 23 Jan 2014

En 20-årig indisk kvinna förälskade sig i en man med annan religion. Då straffades hon med gruppvåldtäkt. Minst 13 män misstänks av polis.

klar

Artikellänk är kopierad

Sedan en uppmärksammad gruppvåldtäkt i Delhi i december 2012 har landets präglats av kraftiga demonstationer mot sexuellt våld.
Sedan en uppmärksammad gruppvåldtäkt i Delhi i december 2012 har landets präglats av kraftiga demonstationer mot sexuellt våld.Foto: AP

Gruppvåldtäkten inträffade i delstaten West Bengal och distriktet Birbhum. Den 20-åriga kvinnan som drabbades har förts till sjukhus med allvarliga skador. Enligt uppgifter ska våldtäkten har varit ett straff, utdömt av ett inofficiellt byråd i kvinnans by, skriver BBC.

Polisen uppger att kvinnan straffades på grund av att hon förälskat sig i en man från en annan by, med en annan religion. – Förhållandet pågick i nästan fem år. När mannen besökte kvinnans hem på måndagen för att fria till henne, såg byborna honom och organiserade ett byråd. Under processen tvingades paret sitta med bundna händer, säger polischef C Sudhakar till BBC.

De båda dömdes till böter, men eftersom kvinnans familj inte hade råd att betala dömdes hon i stället till våldtäkt. Enligt BBC har 13 personer gripits för dådet, inklusive den man som beordrade våldtäkten. Straffet ska ha utdelats redan på måndagen, men först på onsdagen anmälde kvinnans familj brottet till polis, och först då ska kvinnan också ha förts till sjukhus.

Efter att det tidigare rapporterats om flera uppmärksammade gruppvåldtäkter i landet fick breda protester regeringen att skärpa lagarna kring sexuellt våld förra året.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro