ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Influencers på Instagram ger sina bästa tips – så maxar du ditt konto

Linnea Bergman · 2 Aug 2017
Uppdaterad 2 Aug 2017
Det finns flera olika strategier att prova för att nå ut med sitt instagramkonto.

Det finns flera olika strategier att prova för att nå ut med sitt instagramkonto. Foto: Alamy


De sticker ut, vet hur man skapar magi på Instagram och är på väg att göra sig ett namn med hjälp av appen. Nu delar de med sig av tipsen på hur du gör dina bilder snyggare, ditt flöde finare och maxar antalet följare.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara: ”Posa fett onaturligt, redigera och retuschera till max”

Namn: Sara Benafshe QasemInstagramkonto: @sarabenafsheÅlder: 26Bor: KarlskronaGör: Driver instagram kontot @sarabenafshe och pluggar Digital Media Creative på Hyper Island.Mitt instagramkonto i en mening: Platsen där hela Sveriges skönhetsindustri kan lära sig ett och annat.Känslorna jag vill förmedla i tre ord: Kunskap, inspiration och styrka.

Mina tre bästa tips är att:

1. Ta bilder där du posear fett onaturligt, redigera och retuschera dessa bilder till max. Detta är en värld där folk inte bryr sig om vad som är verkligt eller inte.

2. Det är många som driver olika politiska kamper på sociala medier och det finns folk som försöker rida på det trots att de aldrig brytt sig innan. Var ingen sån. Bryr du dig inte? Gör inte det, men låtsas inte att driva en kamp bara för likes.

3. Lägg gärna ut bilder på allt nice du gör, ju längre ifrån dina följares verklighet ditt flöde är, desto bättre.

Mariam: ”Stick ut och ha speciella teman i feedsen”

Namn: MariamInstagramkonto@hijabmuslimÅlder: 24Bor: StockholmGör: Har precis tagit sin lärarexamen och ska ta emot sin första klass i augusti. Tränar och marknadsför produkter i fritiden.Mitt instagramkonto i en mening: Beslöjade tjejer kan också klä sig fint och så som de vill.

Mina tre bästa tips är att:

1. Sticka ut.2. Inte efterlikna andra influencers.3. Ha speciella teman i feedsen. På så sätt blir materialet speciellt och drar till sig uppmärksamhet.

”Ingen öppnar upp Instagram för att läsa noveller”Emilie:

Instagramkonto: @ebbiskattÅlder: 30Bor: Årsta, StockholmGör: Dejtingpodden SingelrådetMitt instagramkonto i en mening: Utlämnande bilder från min vardag och Tinder-inkorg Namn: Emilie Ebbis Roslund

Mina tre bästa tips är att:

2. PS! Skriv korta bildtexter – ingen öppnar upp instagram för att läsa noveller1. HA EN BILDTEXT. Bilder utan captions får färre likes (om det nu är det som du är ute efter)3. Var personlig 

Maria: ”Var geniunt intresserad av det du lägger upp” 

Namn: Maria BergströmInstagramkonto: @thehiddenadventureÅlder: 34Bor: StockholmGör: Arbetar som servicedesignerMitt instagramkonto i en mening: Oj, växterna tog över mitt hemKänslorna jag vill förmedla i tre ord: Växtkärlek, reslust och skaparglädje

Mina tre bästa tips är att:

1. Vara genuint intresserad av det du lägger upp. Att låta ens intresse vara drivkraften till kontot snarare än att man vill ha ett konto med många följare. Jag älskar växter och att jobba med visuellt material och att arrangera bilder så då var instagram en bra plattform för mig att uttrycka mig på.

2. Inrikta dig. Mitt konto har formats över tid och det var svårt att begränsa det i början till enbart mitt växtintresse, men när jag lät mitt konto få ett fokus så blev allt så mycket mer självklart och det landade. Mitt konto blev också visuellt mer sammanhållet och jag har roligare när jag skapar min bilder.

3. Att utmana uttrycket inom din inriktning. Man har väldigt kort tid på sig att fånga någons uppmärksamhet i flödet och vissa bilder blir mer gillade än andra och då handlar det oftast om att bilden upplevs som ny, att det är något man inte sett förut. Om jag tar en bild på en kaktus så håller jag mitt fokus men genom att arrangera bilden på ett nytt sätt kommer den troligtvis fånga fler personers uppmärksamhet och bilden får större spridning och samtidigt utmanas jag kreativt och det ger mig mer skaparglädje.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Bergman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro