ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inför tjugoårsdagen –  Kina stänger ner nätet

Kristoffer Rengfors · 2 Jun 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
En student framför stridsvagnarna i en klassisk bild tagen på Himmelska fridens torg för tjugo år sedan.

En student framför stridsvagnarna i en klassisk bild tagen på Himmelska fridens torg för tjugo år sedan. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Kina blockerar sociala medier på internet inför tjugoårsdagen av massakern vid himmelska fridens torg. Det visar rapporter från bloggar och Twitter idag.Twitter, Microsofts nya sökmotor Bing och mejltjänsten Hotmail har nu blockerats och fungerar inte i Kina. Något som samfaller med tjugoårsdagen av massakern på Himmelska fridens torg. På mikrobloggen Twitter är den kinesiska blockaden det utan tvekan största samtalsämnet i dag. 

Även bildsajten Flickr har blockerats, något som det i bloggosfären spekuleras i om det har att göra med att Kinas regering inte vill att bilder från massakerna för tjugo år sedan, eller från demonstrationer under torsdagen, sprids vidare.

Ivriga twittrare har döpt den kinesiska blockaden till GFW, eller Great Fire Wall. En term som syftar på den kinesiska muren, och på brandväggar som används för att begränsa information inom datornätverk. På torsdag infaller tjugoårsdagen av massakern på Himmelska fridens torg. Blockaderna av de sociala medierna på internet har satt igång spekulationer på bloggar över hela världen om att den kinesiska staten inte vill ha några nätrapporter från årsdagen.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro