ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Information äter upp svenskarnas arbetstid

Metro · 22 Mar 2011
Uppdaterad 22 Mar 2011
Ditt informationssökande är arbetsgivarens huvudvärk.

Ditt informationssökande är arbetsgivarens huvudvärk.


Ägnar du ibland halva arbetsdagen bara åt att gå igenom din mejlbox? Du är inte ensam.

klar

Artikellänk är kopierad

Ägnar du ibland halva arbetsdagen bara åt att gå igenom din mejlbox? Surfar du i timmar runt på nätet på jakt efter en uppgift som du behöver för en kommande presentation? Du är inte ensam.

En undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Canon visar att varje person slösar bort 80 000 kronor om året på att gå igenom eller söka efter information, skriver Dagens Nyheter. Informationshantering är en av de största utmaningarna i det svenska arbetslivet.  Förutom att det övermäktiga informationsflödet är en stressfaktor för den enskilde medarbetaren är det ett ekonomiskt dilemma för arbetsgivaren. I undersökningen intervjuades 2032 personer i åldrarna 18-65 år. Nästan hälften av deltagarna ägnar 10 timmar i veckan åt att leta. En fjärdedel uppger att de lägger en timme om dagen alltså 20 timmar i veckan att gå igenom och söka information. Förlegad teknik pekas i undersökningen ut som en orsak till problemen. Ett annat är att de anställda har sina egna system att organisera, till exempel i personliga mappar.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro