ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inga bebisar i Sims 4 – homosexuell karaktär i Dragon Age

Kajsa Lundquist · 2 Jul 2014
Uppdaterad 2 Jul 2014
Inga barn i Sims 4, som synes. I nya Dragon Age får vi möta Dorian, seriens första homosexuella karaktär.

Inga barn i Sims 4, som synes. I nya Dragon Age får vi möta Dorian, seriens första homosexuella karaktär. Foto: Maxis & Bioware


Här är veckans fem spelsnackisar

klar

Artikellänk är kopierad

Iwata omvald som Nintendos vd och Nintendogenre

I fredags blev Nintendos vd Satoru Iwata omvald till företagets styrelse under dess årsstämma. Vissa kan ha blivit förvånade av beslutet, då hans popularitet under de senaste åren gått stadigt nedåt. Under 2011 var hans förtroendesiffror från aktieägare uppe i hela 92.9 procent, men under förra året dök han ned till 77.3 procent. Tidigare i år fanns det många som trodde att Nintendos dåliga försäljningssiffror under förra året och Iwatas låga förtroendesiffror skulle leda till att han inte skulle få behålla sin position. Men under veckan avslöjades det att hans förtroende gått upp till 80.64 procent, en ökning som mycket väl kan ha bidragit till hans omval. I veckan släpptes även en intervju med hemsidan LA times hero complex med en annan Nintendogigant, Zelda-skaparen Shigeru Miyamoto. I intervjun anser han att Nintendo har en speciell roll i spelindustrin och att ”det verkligen borde finnas en Nintendo-genre, som nästan är en entitet.”

Sims 4 kommer inte ha bebisar

Varken småbarn eller de populära swimmingpoolerna kommer, till många fans besvikelse, att finnas i Sims 4. Detta togs upp i Maxis Ryan Vaughans blogg i veckan, där han dock tillägger att de båda kanske blir introducerade senare.

Dragon Age: Inquisition

Denna vecka har en ny spelkaraktär med namnet Dorian avslöjats som en lagmedlem i det kommande spelet Dragon Age: Inquisition. Dorian kommer bli den första homosexuella manliga spelbara karaktären i Biowares historia.

Minecraft har sålt 54 miljoner exemplar

I veckan rapporterade det svenska spelföretaget Mojang att Minecraft nu passerat 54 miljoner sålda exemplar, de flesta av dessa har sålts till konsol. Ännu mer lär säljas i augusti, då spelet även släpps till PS4 och Xbox One.

I nfamous: First Light får datum

Det efterlängtade Infamous: First Light avtäcktes under E3 för några veckor sedan, men det var inte förrän under denna vecka har som vi fick ett bekräftat releasedatum. 27 augusti kommer vi kunna få tag på spelet i Europa. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kajsa Lundquist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro