ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inga besked om besparingar

Josefin Michanek · 9 Mar 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

LANDSTINGET. Kritiska röster har höjts om de stundande nedskärningarna i Stockholms läns landsting. I går presenterade den styrande majoriteten bokslutet för 2006 – där pengar avsatts för kommande besparingar.– Jag kan förstå att det finns oro inför förändringar men vi ser åtgärderna som nödvändiga för att frigöra resurser till vården, säger finanslandstingsrådet Chris Heister (m).

600 miljoner har avsatts för omstruktureringsåtgärder, som enligt allianspartierna ska omfatta bland annat avtalspensioner och utbildningsbidrag. Oppositionen är kritiska: – I praktiken innebär det här att 500–1 000 anställda inom landstinget kommer att tvingas sluta, säger oppositionslandstingsrådet Ingela Nylund Watz (s).

Besparingarna kommer att gälla alla verksamheter inom landstinget och fackförbundet SKTF befarar att det framför allt är administrativ personal som tvingas gå. Men den styrande majoriteten gav i går inga besked om vilka yrkesgrupper som kommer att drabbas.– Det överlåter vi till verksamheterna att avgöra. De har hela året på sig att komma med förslag, säger Chris Heister.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Michanek
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro