ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inga bollar i fotbolls-VM:s bästa musikvideo

metro · 26 Jun 2014
Uppdaterad 27 Jun 2014
Stromae eldar upp de belgiska fotbollsfansen.  

Stromae eldar upp de belgiska fotbollsfansen.  


klar

Artikellänk är kopierad

Kampsånger kan både låta och se ganska olika ut. Fotbolls-VM:s bästa kamplåt saknar till exempel helt bollkänsla. Det kan också vara två kvinnliga rappare från olika kontinenter som förenas mot förtrycket. Eller en skildring av en ofrivillig medbrottslings ångerfulla kamp med sitt samvete.

Kamp på liv och död

Bollfritt. Belgien har fotbolls-VM:s bästa kampvideor. I våras kom Stromaes skojiga prolog om tillkomsten av ‘Ta Fête’”. I nya versionen saknas landslaget helt och kampen liknar istället ett mellanting av ”Hunger games” och ”Gladiatorerna”.

Förlagan, med måttligt imponerade röda djävlar i birollerna, ser du här.

Rap från två världsdelar

Kampsång. Ni har kanske hört Ana Tijoux häftiga ”1977” i ”Breaking Bad”? I den pulserande ”Somos sur” gör chilerapparen en cool kamprap med palestinska Shadia Mansour för att visa solidariteten mellan de förtryckta i världens sydliga delar.

Går baklänges vid halvtid

Baklänges. Marian Mereba, kallad ”Philadelphias etiopiska drottning”, andas samma neosoul som Lauryn Hill och Erykah Badu.”September” är en originell video som halvvägs börjar rulla baklänges för att ta oss till tragedin i hennes förflutna. 

Spritlangaren blir kär

Drömliv. En svensk musikvideo som man inte får missa är John De Sohns ”Wild roses”. Ett välspelat, välgjort och känslofyllt drama om en sluskig langare som lever i misär, men som en dag blir kär i en av sina unga kunder och börjar drömma om ett annat liv.  

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro