ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inga fler brev från Skatteverket

Johan Nylander · 11 Feb 2013
Uppdaterad 11 Feb 2013

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Staten är trött på att skicka brev till landets befolkning. Det är för dyrt. Därför byggs just nu en digital superbrevlåda upp, rapporterar Dagens Nyheter.

Det är inte ovanligt att tamburen svämmar över med brev om föräldrapenning, fordonskatt, beslut om sjukersättning, CSN-inbetalningar, slutskattebesked och annan information från staten, kommuner och landssting.

För staten kostar det hundratals miljoner kronor varje år att skicka ut dessa brev.

Nu vill man istället skapa en ”superhemsida” där all myndighetskorrespondens samlas på ett och samma ställe. I det tysta har myndighetssajten Minameddelanden.se byggts upp.

– Det finns en efterfrågan om en samlad tjänst där man hittar allt man behöver i kontakten med staten. Nu är vi på gång och räknar hur mycket vi skulle kunna spara på att inte göra alla utskick med post. Vi tror att det handlar om mycket pengar, säger Lena Warstrand, kommunikatör vid E-delegationen, till Dagens Nyheter.

Tjänsten, som ska vara frivillig, ska inte bara omfatta e-post. Du ska också kunna samla fullmakter och annan information, rapporterar tidningen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Nylander
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro