ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inga snabba cash för advokat Lapidus

TT · 26 Okt 2012
Uppdaterad 26 Okt 2012
Inga snabba cash för advokat Lapidus Jens Lapidus, mannens advokat.

Inga snabba cash för advokat Lapidus Jens Lapidus, mannens advokat. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

I sju år letade den svenska rättvisan efter mannen. I somras hittades han i Spanien och på torsdagen dömdes han i Skövde till fem och ett halvt års fängelse för omfattande knarkaffärer.

Mannen, 36 år gammal, har hela rättegången nekat till anklagelserna. Han fördes 2009 upp på Rikskriminalens så kallade Ikaros-lista över internationellt efterlysta personer och där blev han kvar tills han greps i Alicante i somras.

Hans begäran om nersatt straff vid en fällande dom, eftersom det gått så lång tid sedan brottet, säger rätten nej till. Orsaken till att rättegången dröjt är att mannen flytt och hållit sig undan. Därför bortser domen från att det var mer sju år sedan han begärdes häktad.

Även för mannens försvarare, Jens Lapidus , blev domen en motgång. Rätten bantade hans anspråk med cirka 37 000 kronor. Som orsak anges att Lapidus anlitat en annan jurist för delar av arbetet, vilket rätten inte gett tillstånd till.

Mannen har enligt rätten varit hjärnan bakom handel med flera kilo amfetamin.

Själv ville han att den långa tiden mellan brottsmisstanke och dom skulle leda till att ett eventuellt straff skulle bantas, om han nu inte blev frikänd.

Rätten såg saken annorlunda. Att det dröjde sju år mellan häktningsbegäran och dom berodde på att mannen flytt och hållit sig undan. Det var inte motiv för straffrabatt.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro