ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Inge, 82, väcktes av inbrottstjuv – och grundlurade honom

Anna Åslund · 11 Maj 2016
Uppdaterad 11 Maj 2016

När hon vaknade stod det en främmande man i hennes hem, men det var inget som fick 82-åriga Inge att tappa fattningen. Istället inledde hon ett skådespel som lurade inbrottstjuven så till den grad att han bara en kort stund senare kunde gripas av polis.

klar

Artikellänk är kopierad

82-åriga Inge grundlurade en inbrottstjuv. "Det var ingen idé att börja skrika", säger hon.
82-åriga Inge grundlurade en inbrottstjuv. "Det var ingen idé att börja skrika", säger hon.Foto: Privat

Under eftermiddagen den 3 maj vaknade Inge, 82, upp från en eftermiddagslur i sitt hem. Hon upptäckte då att en främmande man stod framför henne och hon förstod snabbt att han var en inbrottstjuv, vilket Laholms tidning var först med att skriva om. Det naturliga för många hade kanske varit att reagera med rädsla, men Inge höll huvudet kallt. 

– Jag gjorde det normala som man gör när man får en gäst, jag sa ”hej”, säger Inge. 

Inge har ett gästhus på gården och det gav henne en idé och i ren improvisation låtsades hon att hon trodde att mannen var där för att han var intresserad av att hyra gästhuset. 

►LÄS MER: Kom hem – hittade inbrottstjuv under sängen

– Jag gav honom chansen att låtsas att han gått vilse. Jag sa att han kommit till fel hus men att jag skulle visa honom rätt. 

Mannen spelade med och sa att han gärna ville se gästhuset. De småpratade medan de gick över till den andra byggnaden och Inge visade inkräktaren runt. 

– Jag behandlade honom trevligt och charmant som en gammal dam gör. Jag accepterade att han var en inbrottstjuv, det var ingen idé att börja skrika. 

Efter en stund erbjöd Inge sin oinbjudne gäst ett glas vatten och hon hoppades att han skulle lämna fingeravtryck efter sig som sedan kunde vara till nytta för polisen. 

Plötsligt fick mannen bråttom att komma iväg. 

– När han hade gått satt jag på min rollator och tänkte på vad jag skulle göra nu. Först tänkte jag ta min bil och köra efter, men jag ringde polisen istället. 

►LÄS MER: Tjuv försökte bryta sig in – husägaren högg honom i handen

När polisen kom och genomsökte huset tillsammans med Inge upptäckte de att hennes plånbok var borta. Vidare kunde hon ge ett bra signalement på mannen och det tog inte lång tid innan polisen lyckades spåra honom. 

Inge kommer inte att glömma synen av den främmande mannen ståendes framför henne i första taget och numera låser hon alltid alla dörrar om sig. Trots det föll det sig naturligt för henne att behålla lugnet under själva incidenten.  

– Han var ju bara en liten inbrottstjuv, han är ju också människa. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anna Åslund
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro