ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen andra brittisk folkomröstning – Brexit betyder brexit

TT · 9 Jul 2016
Uppdaterad 9 Jul 2016

Foto: Alamy


Den brittiska regeringen har avslagit maningen i en namninsamling med 4,1 miljoner undertecknare om att hålla en andra folkomröstning om EU-medlemskapet.

klar

Artikellänk är kopierad

Utrikesdepartementet anser att regeringen redan före den första folkomröstningen den 23 juni — där 52 procent röstade för ett utträde och 48 procent emot — klargjort att det bara blir en omröstning. Nu måste resultatet om brexit (EU-utträde) respekteras, anser departementet.

"Vi måste nu förbereda för processen att lämna EU och regeringen har åtagit sig att försäkra den bästa möjliga utgången för det brittiska folket i förhandlingarna", uppger departementet.

Också de båda kandidaterna till att efterträda David Cameron som ledare för det Konservativa partiet och som premiärminister i september har klargjort att valresultatet bör följas.

– Brexit betyder brexit, sade inrikesminister Theresa May, den största favoriten till att bli efterträdare, när hon klargjorde sin kandidatur.

Hennes rival, Andrea Leadsom, var en av de mest framstående brexit-förespråkarna före folkomröstningen och har sagt att Storbritannien skulle blomstra utanför unionen.

► LÄS MER: Brexit gör det dyrare att studera i Storbritannien

► LÄS MER: Londonresenärer och nätshoppare – vinnare på brexit

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro