ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen dök upp på 8-åringarnas kalas

Emmelie Wallroth · 9 Dec 2013
Uppdaterad 9 Dec 2013

De två pojkarna hade bjudit in sina klasskamrater till ett gemensamt födelsedagskalas. Men ingen kom. — Det här har satt sig hos pojkarna, säger mamma Marianne Smedholen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tidigare statsministern Jens Stoltenberg var en av de tusentals som delade statusen.
Tidigare statsministern Jens Stoltenberg var en av de tusentals som delade statusen.Foto: Facebook

Hemma hos familjen Smedholen i Aurskog-Høland stod godiset framdukat när de två 8-åriga vännerna skulle ha kalas tillsammans en lördag för två veckor sedan, skriver VG.

Pojkarna hade skickat ut inbjudningarna en vecka i förväg.

— Någon hade lämnat återbud, men vi räknade med att resten skulle komma. Pojkarna var självklart glada, säger Marianne Smedholen, mamma till den ene pojken, till VG.

Men glädjen varade inte länge,

De tretton pojkar som skulle komma till kalaset dök nämligen aldrig upp.  

— Jag var tvungen att säga ”vet ni, jag tror inte att det kommer någon”. Som mamma var det självklart otroligt svårt.

Föräldrarna försökte göra det bästa av situationen och pojkarna fick övernatta tillsammans den lördagen.

Men när det sedan blev måndag så gruvade de sig för att gå till skolan. — Det här är någonting som har satt sig hos pojkarna. Någon dag senare sa min son ”vad märkligt att ingen ville komma på min födelsedag mamma”, säger Marianne till VG.

Hon säger att hon inte vet om det är ”julstressen, tidspress eller mobbning” som är orsaken till att ingen av vännerna dök upp. Föräldrarna vill nu dela med sig at det som hände för att få andra föräldrar att förstå vilka konsekvenser en sådan händelse kan leda till.

Marianne la därför ut en bild med de orörda godisskålarna på Facebook och skrev ”Två förväntansfulla pojkar skulle fira födelsedag tillsammans, och ingen dök upp”. Inlägget har delats flera gånger och bland annat uppmärksammats av Norges tidigare statsminister Jens Stoltenberg.

”Vi kan alla göra skillnad för våra barn”, twittrar Stoltenberg och länkar till artikeln på VG.no.

— Det som är viktigt för mig att få fram är hur det påverkar barnen som blir utsatta för det. Som föräldrar har vi ett ansvar. Vi måste snacka ihop oss och se till så att alla är med, säger Marianne. 

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro