ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen förundersökning om We are Sthlm” inleds

Alva Forsberg Fierro · 13 Jan 2016
Uppdaterad 13 Jan 2016
Flera flickor berättade i somras att de utsattes för sexuella övergrepp under festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården. 

Flera flickor berättade i somras att de utsattes för sexuella övergrepp under festivalen We are Sthlm i Kungsträdgården.  Foto: Alexander Tillheden/We are Sthlm


Åklagarkammaren kommer inte att inleda en förundersökning om polisens agerande vid ungdomsfestivalerna We are Stockholm 2014 och 2015. Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Åklagarmyndigheten har tagit emot flera e-postmeddelanden och anmälningar de senaste dagarna. I dem finns påståenden om att företrädare för polisen i samband med festivalerna ska ha underlåtit att utreda de brottsanmälningar om sexuella trakasserier som polisen fått in samt att man inte informerat om övergreppen, skriver åklagarmyndigheten.

►LÄS MER: Polisen: Förfärligt att vi inte lyckats skydda människor

”Uppgifterna om att företrädare för Polismyndigheten underlåtit att uppta brottsanmälningar, utreda och/eller lagföra brottsliga trakasserier är så generellt och allmänt hållna att de inte ger anledning att anta att företrädare för Polismyndigheten härigenom begått brott som hör under allmänt åtal.”, skriver överåklagare Mats Åhlund i pressmeddelandet och fortsätter: 

”För det fall Polismyndigheten har kännedom om sådana fall förutsätts att det omgående anmäls till Polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar eller till Särskilda åklagarkammaren. Om annan har sådan kunskap bör denne anmäla detta till Polismyndighetens avdelning för särskilda utredningar.”

►LÄS MER: Uppgifter: Stockholm stad kände till sexbrotten –  i flera år 

klar

Artikellänk är kopierad

Alva Forsberg Fierro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro