ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen gratis kollektivtrafik för ungdomar 2019

Valerie Kaspersen · 15 Dec 2018
Uppdaterad 15 Dec 2018
KD och Ms nya budgetförslag gick igenom.

KD och Ms nya budgetförslag gick igenom. Foto: IBL/ Peter Wixtröm


I och med att Moderaternas och Kristdemokraternas budgetförslag röstades igenom blir det ingen andra och tredje sommar där unga kan åka gratis med kollektivtrafiken.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var Vänsterpartiet som i budgetförhandlingarna med regeringen 2017 fick igenom sitt förslag att ungdomar från årskurs sex till nio, samt de elever som gick första och andra året på gymnasiet, skulle få åka gratis med kollektivtrafiken under sommaren.  

Detta skulle gälla i tre år och lokaltrafikbolagen i landet fick söka pengar hos Trafikverket för att genomföra det.

Nu när Moderaternas och Kristdemokraternas budget röstats igenom med hjälp av Sverigedemokraterna dras det statliga bidraget på 350 miljoner kronor för 2019 in, rapporterar TT.

”Vi anser att det finns mer träffsäkra sätt att hjälpa familjer med låga inkomster, bland annat genom att göra det mer lönsamt att arbeta vilket vår budget innebär för 2019″, skriver Jessica Rosencrantz, trafikpolitisk talesperson för Moderaterna, i en skriftlig kommentar till TT.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro