ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen gripen efter misshandel på olaglig nazistdemonstration

Frida Sundkvist · 10 Aug 2013
Uppdaterad 10 Aug 2013

En man i Uppsala fick föras till sjukhus efter att ha blivit misshandlad av en person från en nynazistisk organisation. Polisens it-tekniker ska nästa vecka gå igenom mobilfilmer som ska visa misshandeln.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var runt tio personer från en nynazistsk organisation som delade ut flygblad i Uppsala. En person ska ha misshandlats av en nynazist, men ingen har ännu gripits för händelsen. 

Enligt Upsala Nya Tidning ska mannen ha blivit misshandlad med en flaggpinne då han gick emellan när en kvinna protesterade mot att nynazisterna filmade henne. 

Polisen har fått in mobilfilmer från vittnen på plats och har förhoppningar om att kunna identifiera gärningsmannen eller -männen. Polisens it-tekniker ska gå igenom filmerna nästa vecka, uppger Uppsalapolisen för Metro. 

Den nynazistiska organisationen saknade demonstrationstillstånd, men fortsatte att dela ut flygblad fram till att misshandeln ägde rum. 

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Sundkvist
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro