ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen Guitar Hero-gitarr till ditt nya Rock Band

Kristoffer Rengfors · 13 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Scen ur Rock Band. 

Scen ur Rock Band.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

MUSIK-SPEL. Den som sitter på en Guitar Hero-gitarr och hoppades kunna använda den till spelet Rock Band när det släpps kommer bli besviken. Åtminstone om man äger en Playstation 3.Activision, som ger ut Guitar Hero, har i sista stund sagt nej till att göra gitarrerna kompatibla med Electronic Arts nya konkurrent. Till Xbox 360 går det dock utmärkt att spela med Guitar Hero-gitarren. Det har Metro Teknik till och med testat. För att göra soppan ännu värre är Electronic Arts och Activision nu de två absoluts största spelföretagen i världen, sedan Activision slagist samman med Viviendi, något som spär på rivaliteten ytterligare. Dessutom är Guitar Hero sponsrat av gitarrtillverkaren Gibson, medan Rock Band är sponsrat av värsta fienden Fender.

Harmonix, som utvecklat både Rock Band och de första Guitar Hero-spelen är enligt uppgifter till flera medier mycket tveksamma till att tredjepartstillverkare inte får leverera utrustning till Rock Band.

Rock Band har släppts i USA men har ännu inget planerat släppdatum i Europa. Electronic Arts har lämnat början av 2008 som enda besked.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro