ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen guldklocka för Saabs trotjänare

Tomas Lundin · 27 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

"Nödvändiga besparingar". Så motiveras att SAAB-anställdas guldklocka för lång och trogen tjänst dras in. Men chefernas miljonlöner består.Förra veckan fick de anställda på Saab i Trollhättan via fackets nyhetsbrev reda på att den uppskattade festen för att fira de som tjänat företaget i 25 år ställs in, skriver Trollhättans Tidning och Elfsborgs Läns Allehanda (TTELA). Inte heller blir det någon guldklocka. – Jag tycker det är fruktansvärt, säger en anställd till tidningen.

Det är inte själva urverket det handlar om utan symbolhandlingen, säger den SAAB-anställde, som redan har två klockor.

– Det finns många andra sätt att spara. De markerar än en gång hur lite de uppskattar sina arbetare.SAAB-ledningen säger att det är en nödvändig besparing.– Alla våra anställda vet att vi, för att inte tala om hela bilindustrin, står inför en enorm utmaning nu när folk inte längre står på kö för att köpa våra bilar. Det tror jag de flesta förstår, säger Saabs informationschef Eric Geers till TTELA.Bolagets toppar har också anpassat sig till konjunkturen. Saabs vd Jan-Åke Jonsson, har valt att avstå lönehöjning 2009. Hans taxerade inkomst för 2007 var 2,8 miljoner kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro