ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen hjälpte mig”

Per-Johan Thörn · 11 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Jonas fick vänta på hjälp efter misshandeln

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Malmryd och Emil Anselin gav förslag på hur Stödcentrum för unga brottsoffer ska nå ungdomar bättre.
Jonas Malmryd och Emil Anselin gav förslag på hur Stödcentrum för unga brottsoffer ska nå ungdomar bättre.Foto: Sergio Joselovsky/031-Foto

UNGDOMSBROTT. Jonas Malmryd, 19, utsattes för grov misshandel på valborgsmässoafton för fyra år sedan. Några veckor senare slog han sönder en busskur. Själv menar han att skadegörelsen var ett uttryck för att han inte visste hur han skulle hantera sina känslor efter misshandeln. – När jag blev misshandlad var det ingen som sökte upp mig, säger Jonas Malmryd, som fick hjälp av en psykolog först en tid efter händelsen. Sedan augusti 2004 finns Stödcentrum för unga brottsoffer i Göteborg. Där kan personer under 23 år få samtala om hur de känner samt få hjälp med rättegångsförberedelser och eventuella skadeståndsanspråk. Sedan starten har man haft kontakt med mellan 350 och 400 ungdomar. – Av olika skäl är det säkert förskräckande många som inte polisanmäler brott och av dem som inte anmäler är det troligtvis många som inte får hjälp, säger Torgny Sjögren, samordnare för Stödcentrum.

klar

Artikellänk är kopierad

Per-Johan Thörn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro