ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen Iphone 6 i vår

Aron Andersson · 3 Mar 2014
Uppdaterad 3 Mar 2014
Ingen Iphone 6 i vår

Ingen Iphone 6 i vår Foto: TT Bild


Nya skärmtekniken avslöjar när Iphone 6 kommer att lanseras. Och det blir inte förrän till efter sommaren, skriver Forbes.

klar

Artikellänk är kopierad

Enligt ihärdiga rykten kommer nästa Iphone att skapas med en ny skärmteknik. Det är flera källor som skvallrar om att skärmen ska konstrueras av safirglas, ett reptåligt material som redan i dag används för att skydda kameran och fingeravtrycksläsaren på Iphone 5S.

Materialet används vanligtvis i dyrare klockor och när det först blev känt att Apple satsade hundratals miljoner på företaget GT Advanced Technologies, som producerar just safirglas, var det flera som spekulerade i att Apple skulle lansera en smart klocka inom kort. Men affärstidningen Forbes har granskat GT:s uttalanden kring senaste årsredovisningen och skriver att det är tydligt att safirglaset produceras för Iphone.

Dessutom fastslår tidningen att det också framgår att nästa Iphone kommer att släppas först under andra halvåret i år. Apple visar vanligtvis nya modellen av Iphone i september och på så sätt skulle uppgifterna kunna vara trovärdiga. Det har dock förekommit andra rykten om att Iphone 6 skulle presenteras redan i maj. Men dessa uppgifter avfärdar alltså Forbes nu.

GT Advanced har sitt säte i Arizona i USA och har redan ett samarbete med Apple. Att använda safirglas i stället för det stryktåliga Gorilla Glass som används i Iphone i dag beräknas kosta 3–4 gånger mer och affären skulle innebära stora intäkter för GT. Företaget räknar med en omsättning på över 1 miljard dollar under 2015. De stora mängder safirglas som Apple beställt visar att det inte kan vara för en smart klocka då den till en början inte skulle sälja i så stora volymer, skriver Forbes.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro