ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Ingen känner igen mig"

Anneli Wikström · 11 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

– Jag är tacksam för livet. Herregud, i bland låter det som att jag är väldigt gammal, säger Petra Mede.
– Jag är tacksam för livet. Herregud, i bland låter det som att jag är väldigt gammal, säger Petra Mede.

SCHLAGERLEDARE. I fem veckor har Petra Mede lett Sveriges största folkfest – Melodifestivalen. På lördag är det dags för den stora finalen och efter den kan hon äntligen pusta ut.

Hon har fått ris och ros som programledare. Själv vill hon inte bedöma sin egen insats. Men Petra Mede är glad och tacksam över att ha fått vara med om hela schlagercirkusen.

I början kändes du ojämn och läste ur manus. Nu är du mer avslappnad. Är det din känsla också?– Jag vill ju alltid bli bättre och jag hoppas att det har gått åt rätt håll. När jag går ut på scenen är jag nervös. Jag har ju aldrig gjort det här tidigare. Jag är ingen programledare så det är en helt ny grej för mig.

Hur tänkte du egentligen när du tackade ja till detta?– Jag tänkte inte alls. Jag sa bara ja för att jag fick möjligheten.

Skulle du säga ja igen?– Det kan jag inte svara på nu. Det här är de mest hektiska veckorna i mitt liv någonsin och just nu sträcker sig bara mitt liv fram till den 14 mars. Jag kan helt ärligt inte tänka längre än så. Efter finalen ska jag festa riktigt ordentligt!

Nu är du Petra Mede med svenska folket. Har du märkt av detta?– Jag har faktiskt inte gjort det förrän jag satt på tåget på väg till Andra chansen. Det var två tjejer som fick syn på mig och sa ”titta, där är Petra Mede”. Jag tittade på dem och undrade om jag kände dem, sedan insåg jag att de kan veta vem jag är även om jag inte känner dem. Anledningen till att mitt liv inte är så annorlunda nu tror jag är för att ingen känner igen mig. Jag ser nämligen totalt annorlunda ut utan smink. De bygger verkligen upp mig från grunden då jag går ut på scenen ska du veta.

Du pratar mycket ålder. Har du en ålderskris?– Om jag har! Jag har verkligen en ålderskris. Bakom varje skämt finns lite allvar, även om jag överdriver det hela.

Hur yttrar sig ålderskrisen?– Den yttrar sig på så sätt att jag alltid måste veta hur många år folk är.

Tycker du verkligen om den här musiken eller känner du att du vill kräkas när Thorleifs spelar?– Nej, när Thorleifs spelar då vill jag dansa. Jag älskar att dansa och uppskattar sådan dans där man tar på varandra.

Är du riktigt dålig på något?– Ja, på att laga mat och på att hålla tider.

Hur fungerar det då i Melodifestivalen då tider är jätteviktiga?– Ska jag berätta en hemlis? Lovar du att inte berätta för någon?

Självklart. – Bra! Jag har en assistent som hjälper mig med allt. Hon ser till att jag är där jag ska vara, att jag kommer i tid och att allt fungerar. Men så får hon också sin beskärda del av min enorma förmögenhet.

Du är singel. Längtar du efter familj och barn?– Jag längtar inte efter mycket i livet. Det beror säkert på min ryggskada. Jag tänker att allt bara är till låns.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro