ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen koppling mellan skjutningar

Daniel Olsson · 30 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det finns inget som tyder på att skotten mot den utpekade gängledaren Naser Dzeljilji i helgen har koppling till den senaste tidens skjutningar i Göteborg. Under de senaste fem månaderna har sju skottlossningar mot människor på öppen gata rapporterats i Göteborg. Dubbelmordet i Surte i april och skjutningen i Hammarkullen den 17 augusti gav dödlig utgång. Men de har inget samband med helgens händelser, enligt polisen.

"ENSKILDA HÄNDELSER" – Det är enskilda händelser, enda kopplingen är att de skett i Göteborg med omnejd, säger Per-Olof Johansson kommissarie på spaningsroteln i Göteborg. – Det finns mycket vapen ute och det finns personer som är kapabla till sådant här. Sett över en längre period har konfrontationerna mellan gängen snarare blivit färre.

BESKÖT BADGÄSTER I juli 2001 stod den mest spektakulära skottlossningen mellan den så kallade Naserligan och konkurrenterna i Original Gangsters när gängen besköt varandra bland badgäster på Näsets badplats. – Det har inte varit några större konfrontationer de sista åren, men det kanske är något vi ser en förändring av nu, det vet vi inte. Det kan även vara så att man strider inom olika gäng, mellan olika fraktioner, som kan orsaka olika händelser, säger kommissarie Sven Alhbin vid länskriminalpolisen i Västra Götaland. – Vi har olika sorters konflikter inom den kriminella världen och detta verkar vara en.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro