ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen lugn och ro på bibblan

Tina Harr · 13 Okt 2011
Uppdaterad 12 Okt 2011
– Jag gillar främst att läsa om läget i Mellanöstern och Afrika. I dag ska jag låna en antologi om det judiska livet i Sverige, säger Ousman Secka, 57, från Hornstull.

– Jag gillar främst att läsa om läget i Mellanöstern och Afrika. I dag ska jag låna en antologi om det judiska livet i Sverige, säger Ousman Secka, 57, från Hornstull. Foto: Urban Brådhe


Jan Guillou, Jonas Hassen Khemiri och Kajsa Grytt är några som besöker Stadsbiblioteket i höst. Ewa Andersson på Stadsbiblioteket: Nu kommer höstruschen.”

klar

Artikellänk är kopierad

Afsaneh Nikraftar, 20, studerar, Vällingby: – Jag har svårt att koncentrera mig hemma och det går bättre i skolan för mig om jag kan sitta ostört här några timmar.
Afsaneh Nikraftar, 20, studerar, Vällingby: – Jag har svårt att koncentrera mig hemma och det går bättre i skolan för mig om jag kan sitta ostört här några timmar.Foto: Urban Brådhe
Henrik Dahlin. 19, studerar, Solna: – Biblioteket betyder oerhört mycket, är samhällsbildande och tillgängligt för alla eftersom det är gratis.
Henrik Dahlin. 19, studerar, Solna: – Biblioteket betyder oerhört mycket, är samhällsbildande och tillgängligt för alla eftersom det är gratis.Foto: Urban Brådhe

Ett nyöppnat café och ett späckat schema som går i hemmets tecken. Hösten på Stadsbiblioteket blir allt annat än lugn. – Vi märker av ett ökat tryck nu då alla studenter kommer, säger Ewa Andersson, informatör på Stadsbiblioteket. Studenten Ana Strizak, 21, brukar komma till biblioteket flera dagar i veckan för att plugga, låna böcker och gå på seminarium. Speciellt gillar hon att komma hit på hösten. – Det är lugnt och tyst och man kan koncentrera sig. På sommaren har man fullt upp med annat, den här årstiden är det mycket mysigare att komma hit och det blir en naturlig mötesplats.

klar

Artikellänk är kopierad

Tina Harr
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro