ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen mer hundätarfest för kineser

Victoria Gillberg · 22 Sep 2011
Uppdaterad 22 Sep 2011
En delikatess på hundätarkarnevalen i Kina?

En delikatess på hundätarkarnevalen i Kina? Foto: Markus Schreiber


600 år gammal hundätarkarneval stoppas. Bybor är upprörda och vill behålla sina traditioner.

klar

Artikellänk är kopierad

I Jinhua City, Kina, har man varje oktober i århundraden haft en karneval där att äta hund är en höjdpunkt. Under karnevalen slaktas och skinnas hundar på gatan. Men efter högljudda protester på internet, och i byn, lägger nu ansvariga ner karnevalen.

Det var efter förra årets karneval bilder började publiceras på internet och klagomålen ökade. Efter det har den populära kinesiska sajten Weibo.com haft en omröstning. 12 000 personer röstade och 91 procent tyckte att karnevalen skulle läggas ner.

I 600 år har det varit en tradition att äta kött. Enligt en folksägen dödades alla stadens hundar i ett militärangrepp på 1300-talet. Militären övertog staden och hundarnas skall skulle ha riskerat deras hemliga angrepp. Efter det blev hundkött en segerrätt.

Under åttiotalet förnyades karnevalen. Hundätandet behölls av tradition. Men för ett par år sedan började säljare slakta och skinna hundarna på gatan för att visa att köttet var färskt.

Men vissa bybor är upprörda över nedläggningen och menar att den diskriminerar deras traditioner.

klar

Artikellänk är kopierad

Victoria Gillberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro