ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen mer kris – nu bjuder jobbet på julegris

Johan Mårtensson Bornudd · 1 Nov 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
I år får många av landets företagsanställda frossa i skinka och janssons frestelse igen.

I år får många av landets företagsanställda frossa i skinka och janssons frestelse igen. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Efter krisjular bjuder företagen på julmat igen. Volvo Lastvagnar: I år får varje avdelning fira.

Efter krisjularna i fjol och 2008 kommer landets företagsanställda nu att frossa i sill, köttbullar och janssons frestelse. Krögarna kan räkna med fler julbordsgäster än på många år, enligt branschorganisationen Sveriges hotell- och restaurangföretagare (SHR).– Under finanskrisen drog många företag in på julbord för personalen, men nu blir det en rejäl återhämtning. Så här positiva stämningar har vi inte sett i restaurangbranschen sedan 2003, säger Björn Arnek, branschekonom på SHR.

Efter två år av inställda julbord återgår Volvo Lastvagnar nu till den gamla traditionen.– Vi har haft hårda kostnadsbesparingar, men i år får varje avdelning fira inom givna ramar, så som de finner lämpligt, säger Jenny Björsne, presschef.

Metros rundringning till restauranger visar att trycket på julborden redan är högt, trots att de flesta börjar dukas upp först om en månad. Långholmens Wärdshus i Stockholm har i dagsläget ungefär 5 600 julbordsgäster inbokade. – Det är en klar ökning sedan i fjol. Framför allt är det fler företagskunder som har bokat redan, säger Ulrika Svenningson, restaurangchef.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Mårtensson Bornudd
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro