ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen ökad säkerhet efter dödsleken på bron

Johanna Ohlson · 2 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Göta älvbron, dagen efter dödsolyckan.
Göta älvbron, dagen efter dödsolyckan.Foto: Christina Blom

OLYCKA. Kommunen kommer inte att öka säkerheten kring Göta älvbron trots den dödsolycka som skedde i helgen när en 22-åring hoppade från bron.

– Jag tror att det är svårt att stoppa någon från att hoppa om de verkligen har bestämt sig, säger Anneli Hulthén (s), ordförande i trafiknämnden som ansvarar för Göta älvbron.

Vägverket har under flera år arbetat med att förhindra folk från att hoppa från broar.

Tillsammans med polis, räddningstjänst och beteendevetare har man nu kommit fram till att nät är det bästa sättet att stoppa folk från att hoppa. De broar Vägverket ansvarar för, Angeredsbron och Älvsborgsbron, ska på sikt också få nät. Göta älvbron där-emot, är kommunens ansvar och kommer inte att få något nät.

– Nej, vi har aldrig diskuterat nät. Om vi kommer att ta upp det blir det först i augusti när vi har vårt första nämndmöte, säger Annelie Hulthén (s).

Polisen: Sådant här händer

FARVÄL. Till platsen där 22-åringen hoppade var det många som i går kom för att ta farväl. Röda rosor, en hand-plockad bukett och levande ljus sattes upp på broräcket. Trots att många är chockade är det här inte första gången polisen hört talas om att folk hoppat från bron. – Det händer att folk hoppar för sportens skull. Jag har varit med om det tidigare, säger Pontus Klarholm, inre befäl på Hisingspolisen.Men det sker sällan.– Det är en sådan grej som händer då och då. Men inte ofta.Varför pojkarna hoppade vet man inte men man misstänker inget brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro