ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen patrull till pågående inbrott

· 12 Jun 2013
Uppdaterad 12 Jun 2013

Polisen missförstod anmälan och skickade ingen patrull till ett inbrottsdrabbat växlingskontor i Malmö.

klar

Artikellänk är kopierad

Polisuttryckning 
  Enligt Amer Mohamed Ali, innehavare av växlingskontoret, stals bland annat kontanter och datorer i samband med inbrottet.
Polisuttryckning Enligt Amer Mohamed Ali, innehavare av växlingskontoret, stals bland annat kontanter och datorer i samband med inbrottet.Foto: Johanna G Jimenez

–  Jag vet inte vad vi ska göra. Det enda polisen sagt är att de kommer när det är vår tur, sa innehavaren Amer Mohamed Ali till Metro tre dygn efter inbrottet.

En granne var först att larma. Hon ringde flera gånger och ska bland annat ha berättat att hon sett sex personer utföra inbrottet. Men ingen polis kom.

–  Det är obehagligt och jag är alldeles chockad över att det kan gå till på det här viset. Om polisen inte kommer ut till ett pågående inbrott med sex personer som troligtvis är beväpnade, när kommer de då?, säger Marie Johansson, bekant till Amer.

Enligt Amer Mohamed Ali ska kontanter, datorer och andra maskiner stulits. 

Enligt LKC har inga fler larmsamtal än grannens första vid 04.30 registrerats. Vid 09 på morgonen ringde den drabbade innehavaren själv upp och en polisanmälan upprättades. Då ansågs ärendet inte längre ”färskt”.

–  Det finns ingenting i anmälan om att det här är ett växlingskontor, hade detta framgått så skulle en patrull ha skickats, säger kommissarie Håkan Persson.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro