ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen strafflindring för mord i Fagersta

Stockholm TT · 3 Jul 2006
Uppdaterad 18 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen greps dagen efter mordet och erkände omedelbart att han knivmördat sin ett år yngre flickvän i Fagersta.

22-åringen har tidigare mördat sin mor. 2001 dömdes han till sluten ungdomsvård för det mordet, ett straff han avtjänat sommaren 2003.

I hovrättsförhöret upprepade mannen att han mördat flickvännen eftersom hon påminde honom om hans mamma. Enligt honom hade han inte fått nödvändig vård efter det första mordet, som han uppgav framkallats av moderns kontrollbehov. Inte sjuk 22-åringen har genomgått rättspsykiatrisk undersökning, men anses inte ha varit allvarligt psykiskt sjuk när han mördade flickvännen. Han bedöms ha en ospecificerad personlighetsstörning med psykopatiska drag. Hovrätten anser dock inte att det är anledning att döma honom till sluten psykiatrisk vård.

Mannen hade i sitt överklagande yrkat att livstidsdomen skulle ersättas med ett tidsbestämt straff. Hovrätten avslår yrkandet, med hänvisning till att det är andra gången mannen mördar. Skadestånd Hans advokat, Per Svedlund, hade på måndagsförmiddagen ännu inte talat med sin klient. -Det är för tidigt att säga något om ett överklagande. Men alla icke-jurister är väl överens om att killen skulle behöva långvarig vård. Hovrätten fastställer också skadeståndet som 22-åringen ska betala till den mördade flickvännens föräldrar. Det bestäms enligt schablon till 100 000 kronor.

22-åringen är tidigare dömd även för misshandel, olaga hot och dopningsbrott.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro