ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ingen styckning av Volvo

metro · 9 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Volvos vd Leif Johansson höll presskonferens i går.

Volvos vd Leif Johansson höll presskonferens i går. Foto: Scanpix


Men mer pengar till företagets aktieägare

klar

Artikellänk är kopierad

INTE TILL SALU. Volvos styrelse kommer inte att tillåta att företaget styckas upp. Däremot öppnar man för att dela ut mer pengar till sina ägare. När riskkapitalfonden Cevians, med finansmannen Christer Gardell i spetsen, tidigare i veckan meddelade att man köpt på sig en stor aktiepost ledde det till spekulationer om att Volvo, denna svenska nationalklenod, hotades av uppstyckning och plundring.

Det blev till och med en fråga i valrörelsen. Statsminister Göran Persson gick ut och varnade för att Volvo kan slås sönder och moderatledaren Fredrik Reinfeldt talade om risken för rovkapitalism. Vid en presskonferens i går försäkrade Volvos vd Leif Johansson att det inte finns några planer på att sälja delar av företaget. Däremot ger bolagets nya finansiella mål utrymme för ökad utdelning till aktieägarna framöver. Men det beror på om företaget hittar intressanta företag att köpa för att fortsätta expandera. – Om vi inte kan hitta några köpobjekt så får vi betala tillbaka till ägarna då, sa Leif Johansson, enligt TT.

Han förnekade att krav från Christer Gardell eller andra ägare påverkat den finansiella inriktningen. – Gardell är en aktieägare bland andra och styrelsen får väga hans åsikter mot andras.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro